Algemene voorwaarden


Leverings- & algemene voorwaarden

1.0. SAUNA-Products

saunaproducts.be  is een handelsmerk van
GLA Swerts gcv
Astridlaan 57
2490 Balen
rekeningnummer : 779-5969528-85
iban nummer : BE 89-7795-9695-2885
BIC Swift code : GK CC BE BB
RPR. Turnhout
Wij zijn importeur en verdeler van saunaproducten en verwante artikelen.

2.0. Privacy

saunaproducts.be respecteert uw privacy voor 100% . Uw gegevens worden niet vrijgegeven aan derden. Wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrief, zal uw e-mail adres in onze e-mail database bewaard worden. Dit email adres wordt enkel gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwigheden, acties, promoties, etc. Uw e-mail wordt niet gebruikt voor andere doeleinden. U kan steeds op elk moment uw e-mail adres uit de lijst laten verwijderen. 

3.0.Verkoopvoorwaarden

De algemene voorwaarden (punt 3.1. tot en met 3.8.) zijn van toepassing op alle transacties. Een bestelling bij saunaproducts.be plaatsen betekent dat u akkoord gaat met deze voorwaarden.

3.1. Aanbiedingen en promoties

Zijn steeds van tijdelijke duur en zolang de voorraad strekt. saunaproducts.be kan na afloop van de aanbieding of promotie niet langer garanderen de producten te kunnen leveren of de prijzen te kunnen aanhouden die van toepassing waren op de aanbieding of promotie. 

3.2. Product

De producten aangeboden op onze site zijn ter goeder trouw beschreven. Bij opname van een nieuw product in ons gamma worden telkens foto's gemaakt van de betreffende producten. Onze producten worden vooral aangekocht in Nederland, Azië en de Verenigde Staten. Het is mogelijk dat fabrikanten op termijn kleine aanpassingen uitvoeren aan hun producten of dat andere leveranciers een gelijkaardig product leveren waarin detailverschillen zitten. saunaproducts.be tracht de foto's en beschrijvingen zo veel mogelijk up-to-date te houden, doch kleine verschillen zijn mogelijk. De productomschrijving, afbeelding, foto, gegevens of tekeningen gelden bij benadering. Geringe afwijkingen zijn mogelijk en toelaatbaar. De klant kan hieraan geen rechten ontlenen. 

3.3.Voorraad

saunaproducts.be heeft alle artikelen aangeboden op de site in voorraad (tenzij dat vermeld staat dat ze niet in voorraad zijn). Toch is het mogelijk dat n.a.v. grote bestellingen een product tijdelijk uit voorraad is. Wanneer dit het geval is, brengen wij u daarvan op de hoogte, zodat u in de mogelijkheid bent uw bestelling te annuleren. Wij zullen u dan ook informeren over de termijn wanneer het desbetreffende product terug in stock zal zijn. 

3.4. Betalingen

Wij aanvaarden betalingen contant, of via overschrijving vooraf. Bij een overschrijving worden uw bankgegevens niet via het internet getransfereerd, maar sturen wij u na de bestelling een bevestiging via e-mail of fax, met onze bankrekeningnummer en uw bestelcode. Wanneer u het verschuldigde bedrag gestort heeft, met vermelding van de bestelcode, word uw bestelling onmiddellijk afgehandeld. Wanneer wij uw overschrijving na 3 weken niet ontvangen hebben, wordt de bestelling geacht te zijn geannuleerd. Alle prijzen vernoemd op onze site zijn inclusief 21% BTW. Facturen worden meegestuurd mee met de levering.  

3.5. Bestellingen

Hoe een bestelling plaatsen, zie Informatie. Bestellingen worden aanvaard via onze webwinkel. Bestellingen worden enkel aanvaard indien ze bevestigd worden door saunaproducts.be door middel van een orderbevestiging via e-mail. saunaproducts.be behoudt het recht om bestellingen te weigeren. 

3.6. Levering

Artikelen in voorraad worden zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen de 14 werkdagen, geleverd, met uitzondering van sauna's, whilpools en infraroodsauna's. Wanneer bepaalde artikelen niet in voorraad zijn en de levering meer dan 3 weken op zich laat wachten, zullen wij u daarvan per e-mail verwittigen. saunaproducts.be bied u dan de mogelijkheid om uw bestelling of het gedeelte dat niet onmiddellijk geleverd kan worden, te annuleren. In geen geval kan een klant een schadevergoeding eisen voor een bestelling die niet tijdig geleverd wordt. Leveringen zijn mogelijk in België, Nederland en Luxemburg (andere landen informeren via e-mail). saunaproducts.be rekent voor elke bestelling verzendingskosten aan, voor een bedrag van 18 Euro (BTW inbegrepen) voor België en Nederland  (BTW inbegrepen). Bestellingen boven de 600,00 euro (in Belgie) en 1200,00 euro (in Nederland) worden gratis geleverd.. Leveringen gebeuren via DPD Belgium. Wanneer een bestelling verstuurd wordt, krijgt u van ons per e-mail een bevestiging van verzending. Indien u de bestelling niet ontvangt of wanneer de bestelling beschadigd is dient U contact op te nemen met DPD Belgium, en dient u ons daarvan binnen de 10 werkdagen op de hoogte te brengen. In geen enkel dan zal saunaproducts.be u de verliezen vergoeden of een nieuwe bestelling opsturen. De Belgische wet op handelspraktijken geeft u het recht om een bestelling terug te sturen, binnen een periode van 7 dagen, nadat u de bestelling ontvangen heeft. In dit geval dienen de goederen ongeopend, ongebruikt en verpakt in de originele verpakking, teruggestuurd te worden naar GLA Swerts gcv / saunaproducts.be, Astridlaan 57, 2490 Balen (België). Wij storten de aankoopsom terug na ontvangst en controle van de goederen. De verzendingskosten voor het terugsturen en de verantwoordelijkheid zijn ten laste van de klant. saunaproducts.be kan geretourneerde artikelen weigeren op basis van het feit dat de goederen niet origineel verpakt zijn, de originele verpakking of de goederen door de klant beschadigd zijn of de goederen gebruikt zijn. Zodra de termijn verstreken is, zal de koopwaar door de klant aanvaard geacht zijn en is terugname niet meer mogelijk. 

3.7. Garantie

Garantie op bepaalde producten wordt door ons enkel gegeven wanneer die garantie ook verstrekt wordt door onze toeleveranciers en fabrikanten van die producten. De garantievoorwaarden worden dan ook bepaald door de toeleveranciers of fabrikanten.

3.8. Aansprakelijkheid

Als klant bent u zelf verantwoordelijk voor het correcte gebruik van de door saunaproducts.be aangeleverde producten. In geen geval zal saunaproducts.be aansprakelijk zijn voor ongevallen, ongelukken, lichamelijke- of materiële schade die veroorzaakt wordt door het gebruik van de door saunaproducts.be aangeleverde producten aan de klant of aan een derde. saunaproducts.be is niet aansprakelijk en zal tengevolge ook nooit in gebreke gesteld kunnen worden. Wij zullen dus ook niet verplicht zijn tot betaling van schadevergoeding, uit welken hoofde dan ook. Gelieve de goederen dan ook op een verantwoorde manier te gebruiken.

3.9. Toepasselijk Recht

Op al onze rechtsverhoudingen is het Belgisch recht van toepassing. Voor geschillen tussen ons en onze klanten is de rechtbank van Turnhout bevoegd, tenzij door de wet een andere rechtbank wordt aangewezen.